5 tipů, jak efektivně využít kuchyňské police a uspořádat úložné prostory


Využijte všechny úložné prostory

Nejen kuchyňské police, ale také skříňky a zásuvky lze využít k ukládání kuchyňských potřeb. Využijte například prostor pod dřezem na uskladnění čisticích prostředků nebo vysavače. Využijte také prostor pod sporákem na uskladnění hrnců a pánví. Pokud máte kuchyň s vysokými stropy, můžete využít i prostor nad skříňkami na uskladnění sezónních potřeb, jako jsou například vánoční kuchyňské pomůcky.

Tip:

Přemýšlejte o tom, kde všechno můžete skladovat, nejen o kuchyňských policích.

Využijte organizéry

Kuchyňské organizéry jsou skvělým nástrojem pro optimalizaci uskladnění. Při výběru organizérů myslete na to, s jakými potřebami si nejvíce lámete hlavu. Pokud máte spoustu koření, pořiďte si kořenové organizéry, pokud vám vadí, že vám nádobí sklouzává, pořiďte si antiskluzové podložky. Organizéry můžete využít nejen na kuchyňských policích, ale i v zásuvkách.

Tip:

Nakupujte organizéry důmyslně a podle potřeb, aby vám uspořádání opravdu usnadnily.

Využijte stěny

Kromě kuchyňských polic lze využít i stěny k ukládání kuchyňských potřeb. Pořiďte si držáky na nože, kde je budete mít vždy po ruce. Využijte magnetické stěny na uskladnění kuchyňských pomůcek, jako jsou například otvíráky nebo lžíce. Pokud máte malou kuchyň, můžete využít i stěny v obývacím pokoji nebo jiných místnostech.

Tip:

Přemýšlejte o tom, jaké kuchyňské potřeby často používáte a kde by byly nejvíce přístupné.

Uspořádejte potraviny

Potraviny jsou nejčastějším prvkem kuchyně, který potřebuje uspořádání. Při uspořádání potravin myslete na to, jak je budete ukládat, aby byly nejvíce přístupné a aby se vám staly co nejméně zbytečné. Pokud máte v kuchyni málo prostoru, můžete využít regály na stěnách, kde si můžete uskladnit například koření, těstoviny nebo oleje.

Tip:

Nakupujte potraviny tak, aby se vám co nejvíce hodily k uspořádání.

Udržujte kuchyňské prostory čisté

Čistota je základem každé pěkné kuchyně. Pokud chcete, aby byly vaše kuchyňské prostory co nejefektivnější, je důležité je udržovat v čistotě. Pravidelně vyčistěte kuchyňské policí a skříňky a odstraňte zbytečné věci, které už nepotřebujete. Pokud se vám v kuchyni hromadí nádobí, zvažte pořízení myčky na nádobí, která vám ulehčí práci.

Tip:

Čistota je základem efektivního a přehledného uspořádání.

Závěr

Pokud chcete mít kuchyň co nejefektivněji uspořádanou, je důležité využít všechny úložné prostory, pořídit si organizéry, využít stěny, uspořádat potraviny a udržovat čistotu. S těmito pěti tipy uspořádáte svou kuchyni tak, aby byla přehledná a praktická.